Атака безпілотників по Москві: стало відомо, звідки саме запустили дрони (відео)

У столиці Російської Федерації вранці 30 травня прогриміли вибухи нібито через роботу ППО. Міноборони РФ традиційно звинуватили у всьому Україну, назвавши інцидент "терористичною атакою", а також заявили, що нібито збили всі дрони.

Зранку у Москві повідомляють, що у місті глушать сигнали супутникової навігації. Заходи вжито у зв'язку з атакою безпілотників. Таксисти та водії скардаться на погану роботу GPS.

За даними InformNapalm, БПЛА, які навели шум у Москві, китайські та прилетіли зі східної частини Московської області. У міжнародному розвідувальному товаристві зазначили, що мета такої атаки невідома.

Водночас голова Офісу Президента Михайло Подоляк іронічно прокоментував атаку Москви безпілотниками. Каже, що дрони просто хочуть повернутися до своїх творців.

"Ви ж знаєте, ми втягуємося в епоху штучного інтелекту. Можливо, не всі дрони готові атакувати Україну і хочуть повернутися до своїх творців та відповідним чином поставити запитання: А навіщо ви нас відправляєте по Києву?", - сказав він.

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що в результаті атаки БПЛА "в декількох будівлях відбулися незначні пошкодження". Водночас місцеві Telegram-канали повідомляють, що в результаті атаки є постраждалі.

Всього нібито збито 13 безпілотників на підльоті до Москви - Рублівка, Красногорський район, Істринський район, Нова Москва, а ще три нібито потрапили в житлові будинки - Ленінський проспект, Профспілкова вулиця, вулиця Атласова. З будинку на Ленінському проспекті 300 людей було евакуйовано.

"Цієї ночі близько 32 (за російськими даними) невідомих безпілотників пролетіли до Москви протестувати місцеве ППО. ППО змогло збити лише 11 із них. Інші мирно врізалися в землю чи будівлі та переважно не здетонували. Загиблих немає", - повідомив військовий експерт, офіцер армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін.

Зверніть увагу: жителі Москви вперто продовжують називати "бавовною" вибухи, за їх версією безпілотники залітають у квартири, але чомусь не детонують, діти спокійно сплять. Суцільне божевілля.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення