Атака щурів: біля станції метро в Києві помітили скупчення "символів року"

 СЕГОДНЯ

Кияни, які відправляються зі станції метро "Харківська", в шоці від засилля щурівбіля входу до підземного переходу, що веде до підземки. Гризуни, які є символом нового року, вільно бігають по тротуарах і біля підземного переходу і зовсім не бояться людей.

"Вчора ввечері (2 січня) на тротуарі поруч зі входом в підземний перехід до станції метро" Харківська" я помітила цілу зграю щурів різних розмірів, які бігали по тротуару, мабуть в пошуках їжі. Тут багато розкиданого сміття. Поруч розташовується стихійний ринок. Відходи тут практично не прибирають, чим сприяють розмноженню пацюків. Вони абсолютно не бояться людей. У цьому місці зупиняються автобуси, які везуть пасажирів в аеропорт "Бориспіль". Гризуни вільно бігають по тротуару, а потім тікають в бік паркана, за яким будівництво", – розповіла киянка Лана Куніцина.

В Держпродспоживслужбі Києва повідомили, що проводення дератизації – відповідальність виключно балансоутримувача території.

"Проведення дератизації – це зона відповідальності виключно місцевих органів влади. Своєчасне виконання робіт з дератизації повністю лежить на балансоутримувача конкретної території. Якщо засилля щурів відмічено біля станції метро "Харківська", ми можемо організувати перевірку суб'єкта господарської діяльності. Якщо ж мова йде про пустирі або так звану "нічийну територію", то це вже зона відповідальності місцевої райадміністрації, в даному випадку Дарницької РДА", – пояснив нам Олег Рубан, голова Держпродспоживслужби Києва.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення