Авакова звинуватили в порушенні законодавства

 Корреспондент

Депутат Верховної Ради від «Блоку Петра Порошенко» Сергій Лещенко викрив голову МВС України Арсена Авакова в поєднанні міністерської посади з посадою президента належної йому фірми, зареєстрованої в Італії, що заборонено українськими законами. Про це в четвер, 28 січня, повідомляє «Корреспондент.net».

«В торгово-промислової палати італійської провінції Фрозіноне мною отримано реєстраційні документи по підприємству AvItalia S. R. L. Згідно зі статутними документами, фірма була заснована в 2011 році з метою управління нерухомістю. Аваков був призначений на посаду міністра 27 лютого 2014. Але станом на квітень 2015 продовжував бути президентом італійської фірми AvItalia S. R. L.» — цитує видання парламентарія.

За його словами, у квітні 2015 року Аваков провів збори акціонерів в якості президента AvItalia. При цьому українське законодавство забороняє суміщати роботу міністром з іншою діяльністю, окрім викладацької, наукової та творчої у позаробочий час».

Лещенко пообіцяв направити документи в Службу безпеки України (СБУ), прокуратури і Національну поліцію.

Це не перше звинувачення глави українського МВС у корумпованості.

16 січня керівник Громадського люстрационного комітету Олександра Дрік заявила, що Аваков «постійно дискредитує відомство участю в корупційних схемах», назвавши його «найбільшим саботажником люстрації на Україні після вступу в силу закону про очищення влади».

У грудні 2015 року Громадський люстрационный комітет ініціював на сайті Верховної Ради збір підписів за відставку голови МВС України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення