Аварія Boeing 737-500 в Індонезії: названа основна версія катастрофи

 Reuters

В Індонезії в суботу 9 січня зазнав аварії літак Boeing 737-500 авіакомпанії Sriwijaya Air. У момент катастрофи на його борту знаходилося понад 60 осіб, серед яких пасажири та члени екіпажу.

Спочатку літак зник з радарів, після чого перестав відповідати диспетчерам. Обрив зв'язку стався майже одразу після вильоту з Джакарти близько 14:30 за місцевим часом.

Сервіс Flightradar24 повідомив в Twitter, що літак втратив понад три кілометри висоти менш ніж за одну хвилину. Це сталося приблизно через чотири хвилини після вильоту з Джакарти. Лайнер, що виконував рейс SJ182, прямував у Понтіанак — адміністративний центр індонезійської провінції Східний Калімантан.

Мешканці довколишніх островів, як пишуть місцеві ЗМІ, почули два вибухи, а потім виявили уламки. Також місцеві жителі знайшли спутаний моток кабелю і проводів, який, імовірно, є частиною зниклого літака. Його передали владі.

За даними Flightradar24, вік літака становив 27 років, а в момент вильоту в аеропорту йшов дощ, пише Reuters. За попередніми даними, причиною катастрофи могла стати технічна несправність лайнера.

Спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що українців немає серед жертв авіакатастрофи в Індонезії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення