Авіакатастрофа Ан-26 під Харковом: посадовцям висунули підозри

У справі про авіакатастрофу під Чугуєвом Харківської області військового літака АН-26 з курсантами на борту співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) пред'явили підозру трьом посадовцям, серед яких - командувач Повітряних сил України Сергій Дроздов.

Про це сказав на брифінгу начальник відділу ГБР Вадим Приймачок.

"За підсумком розслідування ДБР спільно з Офісом генпрокурора здобуто докази, які дають підстави обґрунтовано підозрювати окремих осіб, причетних до організації зазначених польотів. Вони допустили порушення у своїй службовій діяльності", - повідомив він.

На сьогодні повідомлено про підозру:

  • керівнику польотів військової частини, яка здійснювала управління польотами в день авіакатастрофи;
  • командиру військової частини, який затвердив план польотів з порушеннями;
  • командувачу Повітряних сил Збройних сил України.

Сергій Дроздов підозрюється в недбалому ставленні до військової служби (ч.3 ст. 425 КК України). Представникам військової частини закидають порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України).

У ДБР заявили, що подозреваеми допустили порушення як на стадії підготовки польоту АН-26, так і під час його катастрофи. Зокрема, встановлено, що на борт літака були допущені сторонні особи, а саме курсанти-льотчики, які не мали досвіду в керуванні літаком.

За словами Вадима Пріймачка, командир літака також не мав навичок керування літаком в нічний час. У Госбюро розслідувань вважають, що встановили ще не всіх причетних.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення