Авіакатастрофа російського пасажирського літака в Єгипті. Хроніка подій

 ТАСС

Російський пасажирський літак Airbus A321 авіакомпанії "Когалимавіа", що слідував за маршрутом Шарм-еш-Шейх - Санкт-Петербург, розбився в 100 км від Ель-Аріша в Єгипті. На борту було 217 пасажирів і сім членів екіпажу. На місці катастрофи знайдені тіла щонайменше 100 чоловік

15.00 Представник туроператора "Бріско", який виступав організатором потерпілого катастрофу рейсу авіакомпанії "Когалимавіа", заявила, що компанія не мала підстав сумніватися в технічній справності літака.

"Існує індекс авіаційної безпеки, контрольований Євросоюзом. У "Когалимавіа" він один з кращих в РФ. Він (рейтинг) становить менше одиниці", - повідомила журналістам представник туроператора Оксана Головіна.

"Неможлива ситуація, при якій цей борт був би технічно несправний", - додала вона.

14.40 Ізраїльський розвідувальний літак брав участь у пошуках російського пасажирського лайнера, що розбився в Єгипті. Про це повідомив офіційний представник Армії оборони Ізраїлю Пітер Лернер.

"Сьогодні вранці Армія оборони Ізраїлю сприяла за допомогою літака-розвідника в зусиллях по виявленню російського літака, який зник з екранів радарів над Синайським півостровом", - сказав Лернер. За його словами, "армія оборони Ізраїлю запропонувала подальшу допомогу і Росії, і Єгипту, якщо вона буде потрібно"

14.38 Серед пасажирів був один громадянин республіки Білорусь, повідомляється в офіційному Twitter Міністерства закордонних справ Білорусії. "За попередніми даними Посольства в Єгипті, серед загиблих при катастрофі російського авіалайнера один громадянин Білорусі", - йдеться в повідомленні.

14.29 Пасажирами літака, що розбився були 214 росіян і троє громадян України, передає агентство Reuters з посиланням на заяву єгипетського кабміну

14.06 Єгипетська влада повідомила, що в результаті аварії російського літака ніхто не вижив.

13.20 Тіла пасажирів літака будуть переправляти в Каїр для подальшого транспортування їх в РФ, повідомляє газета "Аль-Ахрам".

"Перші 100 тіл готують до переправлення в єгипетську столицю, - сказали джерела в силових структурах. Триває пошук решти загиблих, літак при падінні розвалився на дві частини, і виявлено багато фрагментів тіл". Як повідомляється, загиблих в єгипетську столицію перевозитимуть військовою авіацією.

13.10 А321 раніше експлуатувався чотирма авіакомпаніями, повідомили в корпорації Airbus. "Літаку 18,5 років. Свій перший політ він здійснив 9 травня 1997", - сказав представник корпорації. Згідно з наданими ним даними машина в період її експлуатації надавалася авіаперевізникам декількома Лізинговимі компаніями - ILFC, Onur Air, IST-DAM 3 і AerCap. У ході експлуатації літак знаходився у таких компаній як Middle East Airlines, Onur Air, Saudi Arabian Airlines і Cham Wings Airlines. Дві з них брали літак у лізингових фірм кілька разів: Onur Air - чотири рази (пересдавая іншим компаніям), Saudi Arabian Airlines - двічі. Російська авіакомпанія "Когалимавіа" отримала машину від лізингової компанії ILFC 30 березня 2012.

13.07 За даними міністерства цивільної авіації РФ, на борту літака з туристами були 63 чоловіки, 138 жінок і 17 дітей у віці від двох до 17 років.

13.05 На місці катастрофи російського літака на Синаї знайдені "чорні ящики", повідомив телеканал Al Jazeera.

12.00 За даними агентства Reuters, знайдені тіла п'ятьох дітей, літак розвалився на дві частини.

11.36 Безпосередньо перед тим, як транспондер російського літака авіакомпанії "Когалимавіа" перестав передавати дані про параметри польоту, швидкість лайнера різко впала з 748 км / год до 172 км / ч. Про це свідчать дані інтернет-порталу Flightradar24.com.За даними інтернет-сервісу, літак, що слідував рейсом 7K 9268 з аеропорту Шарм-еш-Шейха в аеропорт Пулково, злетів у 3:51 за всесвітнім координованим часом UTC . До 4:11 UTC літак набрав висоту 33 тис. 500 футів (10 210 метрів) і швидкість 404 вузла (748 км / год) В 4:13 UTC швидкість літака несподівано впала до 184 вузлів (341 км / год), а потім до 93 вузлів (172 км / год), а висота - до 28 тис. 375 футів (8649 метрів). На цьому трек польоту закінчується - цілком ймовірно, транспондер перестав передавати дані про параметри польоту.

11.15 Відповідальність "Когалимавіа" перед пасажирами: була застрахована в СПАО Ингосстрах. Згідно з умовами договору, страхова виплата на одного пасажира складе більше 2 млн рублів. Про це ТАСС повідомив заступник гендиректора СПАО Ингосстрах Ілля Соломатін.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення