Авіація Греції піднялася в небо для перехоплення турецьких винищувачів – Генштаб Туреччини

 РИА Новости

Шість турецьких винищувачів F-16 виконували навчальні польоти над нейтральними водами Егейського моряДва винищувачі F-16 ВПС Греції утримували як цілі на радарі турецькі F-16 в міжнародному повітряному просторі над Егейським морем, йдеться в заяві Генштабу Туреччини, повідомляє "РІА Новини".

"Шість турецьких винищувачів F-16 виконували навчальні польоти над нейтральними водами Егейського моря. Під час виконання цього завдання два літаки F-16 ВПС Греції почали переслідувати наші винищувачі, утримуючи їх як ціль на радіолокаторі протягом 2 хвилин 13 секунд", – повідомляє турецький Генштаб.

Раніше грецький сайт defencenet.gr, що спеціалізується на оборонній тематиці, повідомляв, що турецькі винищувачі 39 разів порушили в середу повітряний простір Греції. За даними грецької сторони, три групи літаків F-16 і F-4A, а також три CN-235 і один вертоліт здійснили 39 порушень національного повітряного простору Греції і десять порушень правил польотів в районі польотної інформації Афін.

Два турецькі винищувачі о 10.46 за місцевим часом облетіли на висоті 27 тисяч футів групу островів антропофаґами (Людожерів) і острів Макронісос перш, ніж покинути національне повітряний простір Греції.Літаки були перехоплені і визначені відповідно до міжнародних стандартів, у відповідності зі стандартною практикою.У 1996 році суперечка про територіальну приналежність двох незаселених скелястих островів Іміа в Додеканезьському архіпелазі в Егейському морі призвів до кризи у відносинах між Грецією і Туреччиною.

Дві країни, хоча і є союзниками по НАТО, опинилися на межі війни. Конфлікт був припинений після втручання міжнародного співтовариства, НАТО і США.Туреччина не визнає 10-мильну повітряну зону Греції навколо островів, що призводить до численних інцидентів з переслідуванням ВПС Греції вторгаються в цю зону турецьких військових літаків. За даними Генштабу ВПС Греції, за вісім місяців 2015 року, з січня по серпень, зафіксовано 1306 порушень повітряного простору 101 угрупованням військових літаків. У тому числі було 28 польотів над територією Греції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення