Австралія почала розслідування знущань над підлітками-аборигенами

 BBC Україна

Влада Австралії наказала провести розслідування після виходу в ефір документального фільму про центр для утримання під вартою неповнолітніх правопорушників в Північній території.

Журналісти зняли, як охоронці розпиляли сльозогінний газ на тінейджерів, одного з підлітків роздягають догола, іншого - хапають за шию і жбурляють у камеру. Ще один був прив'язаний до стільця протягом майже двох годин.

Повідомляється, що всі постраждалі підлітки належать до корінного населення. Прем'єр-міністр Малькольм Тернбулл заявив, що вражений зйомками, і припустив, що установа намагалася зам'яти скандал.

Однак, як передає Франс прес, правозахисники висміяли прем'єра, заявивши, що чиновники ігнорували свідоцтва про насильство в системі виправних установ протягом багатьох років.

Північна територія відома дуже високим для Австралії рівнем злочинності, а корінні жителі становлять більше двох третин від загального числа ув'язнених.

У лютому уряд Австралії визнав, що зусилля влади країни не допомагають викорінити соціальну нерівність між корінним і некоренным населенням країни.

У звіті уряду зокрема зазначалося, що представники корінного населення в середньому помирають на 10 років раніше інших жителів Австралії. Також їм набагато складніше отримати гарну освіту і роботу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення