Австралійка з'явилася на власних похоронах

 The Independent

Ноела Рукундо переїхала в Австралію в 2004 році. У Мельбурні вона зустріла іншого біженця з Африки — Баленгу Калалу, який приїхав з Демократичної Республіки Конго: його село знищили солдати однієї з ворогуючих угруповань, причому його дружина і син загинули.

Ноела і Баленга одружилися і оселилися в передмісті Мельбурна. У пари народилися три дитини та було ще п'ять дітей Рукундо від попереднього шлюбу.

Як пізніше повідомила Ноела, вони жили в цілому дружно, хоча її чоловік зарекомендував себе «жорстокою людиною». В лютому 2015 року Ноела і Калала вирушили до столиці Бурунді Бужумбуру, щоб бути присутнім на похоронах померлої мачухи Ноели. Коли жінка повернулася в готель після церемонії, її викрали невідомі і відвезли в будинок в передмісті Бужумбура. Там злочинці розповіли Ноелі, що її вбивство замовив чоловік, і навіть дали послухати його особисте розпорядження про вбивство, передане телефоном. Однак жінці пощастило: виявилося, що наймані вбивці знали її брата.

У підсумку Ноелу відпустили, вручивши їй мобільний телефон із записом розмов кілерів з її чоловіком і сім тисяч австралійських доларів (трохи більше п'яти тисяч доларів США), отриманих від Баленги в якості оплати.

«Їдь в Австралію і розкажи іншим дурочкам, що з тобою сталося», — напучували її нереалізовані вбивці, які перед цим відзвітували перед Баленгой Калалой про виконання замовлення.

Ноела Рукундо встигла повернутися в Австралію як раз до власних символічних похорон. Її поява на церемонії справила зрозумілий фурор. Баленга, який спершу відпирався, врешті-решт зізнався, що зробив це з ревнощів, вирішивши, що Ноела хотіла піти від нього до іншого. У підсумку Баленга Калала отримав дев'ять років в'язниці.

Однак незабаром Рукундо довелося переїхати на нове місце проживання: вона почала отримувати погрози від конголезької громади Мельбурна, обуреної винесеним Калале вироком.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення