Австралійська поліція почала обшук в будинку «творця Bitcoin»

 Guardian

Поліція Австралії почала обшук в будинку австралійського підприємця та спеціаліста по криптографії Крейга Стівена Райта через кілька годин після того, як видання Wired і Gizmodo назвали його одним з творців кріптовалюти Bitcoin, пише Guardian

В ході операції в будинок Райта в передмісті Сіднея увійшли десять поліцейських. Guardian пише, що з вулиці можна розгледіти, як двоє фахівців в рукавичках обшукують шафи. При цьому джерела видання стверджують, що обшук ніяк не пов'язаний зі статтями про створення Bitcoin, а проводиться в рамках розслідування про ухилення від податків.

У матеріалах розслідувань Wired і Gizmodo говориться, що Крейг Райт на протязі довгого часу приховував свою участь у створенні кріптовалюти Bitcoin.

Саме він нібито переховувався під псевдонімом «Сатоши Накамото», чию особистість журналісти намагалися встановити протягом довгого часу.

Вважається, що на правах одного з перших користувачів системи Bitcoin Сатоши Накамото міг накопичити до мільйона биткоинов, що за нинішнім курсом приблизно дорівнює $400 млн.

У минулому році видання Newsweek вже заявляло про виявлення людини по імені Сатоши Накамото, який виявився американцем японського походження.

Ніяких підтверджень його причетністі до створення кріптовалюти не було, і Накамото пообіцяв подати до суду на журналістів, які оточили його будинок

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення