Австралійський тінейджер зізнався у підготовці теракту з участю кенгуру

 Reuters

Австралійський юнак визнав себе винним у плануванні теракту. Він хотів замінувати кенгуру і направити його в бік скупчення поліцейських. Про це в четвер, 30 червня, повідомляє Reuters.

19-річний Севдет Рамазан Бесим планував атакувати поліцейських 25 квітня 2015 року, під час урочистоcтої церемонії на честь Дня ветеранів в Мельбурні (день АНЗАК).

Спецслужбам вдалося розкрити задум зловмисника, перехопивши його листування з 15-річним підлітком у Великобританії. Згідно з отриманими даними, Бесим також планував обезголовити правоохоронців.

«Я хотів би відтяти їм голови», — писав молодий чоловік

Після затримання в січні цього року Бесим свою вину категорично заперечував, проте тепер вирішив зізнатися. Обвинуваченому загрожує довічне тюремне ув'язнення.

День ветеранів (День АНЗАК) є святом в Австралії та Новій Зеландії. Спочатку, був присвячений пам'яті австралійців і новозеландців, які брали участь у великому бою з участю військ з обох країн під час Першої Світової Війни в Галліполі в Туреччині. Після закінчення Другої світової війни 25 квітня в Австралії та Новій Зеландії згадують своїх громадян, загиблих у всіх війнах і військових конфліктах за участю цих країн.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення