Австрія готова ввести надзвичайний стан через біженців

Керівництво Австрії уже 6 вересня може прийняти закон про введення надзвичайного стану через ситуацію з біженцями. Про це заявив канцлер республіки Крістіан Керн.

"На початку вересня відбудуться переговори на рівні міністрів внутрішніх справ та оборони Австрії і Угорщини, в ході яких повинні бути створені умови для реалізації надзвичайного стану, в тому числі для повернення біженців в Угорщину", - сказав він.

Також Керн зазначив, що потік мігрантів в Європу "за останні кілька місяців серйозно знизився". Однак він вважає за необхідне приготуватися до того, що ситуація в Північній Африці чи Туреччині зміниться і знову з'явиться велика кількість біженців.

Нагадаємо, у березні федеральний уряд постановив, що в 2016 році до розгляду буде прийнято не більш як 37,5 тис. заяв на надання притулку. Станом на 31 липня до цієї процедури допущено вже більше 24 тис. людей. Рішення про ліміт на прийом біженців також передбачає можливість оголошення надзвичайного стану і закриття кордонів для обмеження потоку мігрантів в разі перевищення квоти, а також виселення мігрантів за спрощеною процедурою.

На думку австрійського канцлера, щоб цього не сталося, необхідно забезпечити охорону зовнішніх кордонів Євросоюзу.

"Якщо це вдасться, а угода з Туреччиною буде виконуватися, то, можливо, в цьому році ми і не перевищимо встановлений ліміт", - розраховує канцлер. При цьому Керн звертає увагу на те, що "існує цілий ряд непередбачуваних факторів".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення