Автомати та протитанкові гранати: на Дніпропетровщині затримали банду з потужним арсеналом зброї (фото)

На Дніпропетровщині під час спецоперації у Нікополі правоохоронці затримали ватажка і чотирьох учасників злочинного угруповання, у яких вилучили потужний арсенал зброї. Про це повідомили в пресцентрі СБУ 17 липня.

"Вилучили 4 автомати АК-74 і 16 магазинів до них, 3 реактивні протитанкові гранати РПГ-26, 8 тротилових шашок, пластид, 11 пострілів до ручних гранатометів, кулемети Дегтярьова і РПК-74, 2 міни МОН-50 і ОЗМ-72, 4 гранатометних постріли ВОГ-25, 3 пістолети-кулемети ППШ, артилерійський постріл, 20 рушниць, 5 пістолетів Макарова, гранату РКГ-3 із запалом і майже 4,5 тисяч набоїв до автоматичної вогнепальної зброї", – йдеться в повідомленні.

У затриманих також знайшли 38 корпусів до гранат РГД-5 і Ф-1, 15 запалів УЗРГМ-2, помпову рушницю, 7 бронежилетів, 4 димові шашки, 9 сигнальних ракет, номерні знаки і документи на різні автомобілі.

У СБУ повідомили, що арсенал зброї і боєприпасів вони зберігали у гаражі ватажка злочинного угруповання, яке залякувало і катувало людей.

Правоохоронці зазначили, що, окрім зброї, у фігурантів виявили комп’ютерну техніку і чорнові записи із доказами їхньої злочинної діяльності, а також значну суму готівки.

За фактами катування людей, а також незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами і вибухівкою відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 та ст. 127 Кримінального кодексу України. Наразі вирішують питання щодо повідомлення затриманим про підозру та арешт.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення