Багдад обстріляли ракетами: подробиці (відео)

По столиці Іраку Багдаду ввечері в середу, 8 січня були випущені ракети. Згідно з повідомленням телеканалу "Аль-Маядін", це сталося в так званій зеленій зоні, де розташовані посольство США й урядові установи.

Телеканал повідомив про дві ракети, які впали, при цьому BNO News заявляє про три. У мережі також з'явилися повідомлення про те, що в місті було чути сирени.

"Три ракети "Катюша" впали в "зеленій зоні" і спричинили пожежу. Посольство США, здається, було метою, але воно не було вражено", – йдеться у повідомленні.

Daily Mail із посиланням на іракську поліцію повідомило, що одна ракета приземлилася за 100 метрів від американського посольства.

Іракські військові заявили, що повідомлень про жертв у результаті нападу не надходило.

Нагадаємо, обстріл "зеленої зони" біля американського урядового кварталу в Багдаді був зафіксований також 4 січня. Повідомлялося про постраждалих, проте точна їх кількість не називалася.

Ситуація на Близькому Сході серйозно загострилася після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані, який був убитий у ніч на 3 січня внаслідок повітряного удару США по міжнародному аеропорту Багдада (Ірак).

Наказ був відданий главою США Дональдом Трампом. За його словами, Сулеймані "причетний до загибелі мільйонів людей" і його "потрібно було прибрати ще багато років тому".

Після вбивства американськими військами іранського генерала Касема Сулеймані в аеропорту Багдада в Ірані заявили, що визначили 35 цілей для ударів у відповідь по США.

5 січня парламент Іраку проголосував за виведення військ США з країни після вбивства іранського генерала.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення