Бандитські розбірки на Полтавщині: за замах на вбивство затримали "смотрящего"

Замах на вбивство – на Полтавщині поліцейські затримали так званого "смотрящого" за регіоном. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Встановлено, що кримінальний «авторитет» та троє його спільників причетні до замаху на вбивство 37-річного чоловіка, який також має зв’язки у злочинному середовищі. Подія сталася 12 січня цього року в Полтаві – тоді зловмисники вистрілили в шию потерпілого, якого вдалося врятувати.

Організатором злочину виявився впливовий у місцевих кримінальних колах "смотрящий" за Полтавською областю. Допомагали йому ще троє вихідців з регіону. Причиною замаху на вбивство був конфлікт та відмова дотримуватися злочинних законів, що диктував «авторитет».

Викрили зловмисників оперативники управління стратегічних розслідувань у Полтавській області. Сьогодні, 19 травня, вони з колегами-правоохоронцями провели 28 санкціонованих обшуків за місцями проживання та у автомобілях фігурантів. Виявили та вилучили: мобільні телефони, набої для зброї, спецзасіб, документи та чорнові записи.

На підставі отриманих доказів слідчі обласного управління поліції повідомили усім чотирьом зловмисникам про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • "смотрящому" за ч. 3 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу), ч.2 ст.15, п.11, 12 ч.2 ст.115 (замах на вбивство, скоєне на замовлення групою осіб);
  • трьом його спільникам – за ч. 2 ст.15, п.11, 12 ч.2 ст.115.

Вирішується питання щодо обрання усім підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Полтавська обласна прокуратура. Досудове розслідування триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення