Барак Обама збирається офіційно відправити військових до Сирії

 The Washington Post

Президент США Барак Обама розглядає рекомендації своїх радників з національної безпеки про активізацію військових операцій в Сирії та Іраку, здійснення яких впритул наблизить американських військовослужбовців до районів ведення бойових дій у зазначених країнах. Про це повідомила в понеділок газета Washington Post.

Дані рекомендації, представлені вищими радниками Обами, свідчать, за оцінками видання, про посилення невдоволення Білого дому відсутністю реального прогресу в здійснюваної США військової кампанії проти угрупування "Ісламська держава" . Підготовлені заходи, пише газета, відображає позицію Пентагону, керівництво якого "виступає за розширення військової участі США в тривалому конфлікти" в Сирії та Іраку.

"Обговорення запропонованих заходів, які, в разі їх реалізації, вперше дозволять розмістити обмежене число американських сил спеціального призначення на території Сирії і наблизять американських військових радників до лінії бойових дій в Іраку, ведеться на тлі настійних закликів міністра оборони Ештона Картера до висунення нових варіантів більш масштабного американської військової участі в Іраку, Сирії та Афганістані, - йдеться у публікації.

Ці зміни стали б демонстрацією значного підвищення ролі США у Іраку, і Сирії ".

Зазначені пропозиції, відзначило видання, вимагають схвалення Обами, який може прийняти відповідне рішення вже на цьому тижні. Джерела газети не уточнили, які ресурси можуть знадобитися для реалізації даних рекомендацій, проте передбачається, що їх потрібно буде небагато.Washington Post підкреслила також, що в числі можливих варіантів активізації дій США проти ІДІЛ були представлені та пропозиції про створення зон, закритих для польотів, і так званих буферних зон на території Сирії, але вони, як вказало видання, "не отримали підтримки нікого з найближчих радників Обами ", оскільки для їх реалізації потрібно було б направлення туди десятків тисяч військовослужбовців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення