BBC показала можливий сценарій третьої світової війни

 BBC

Телекомпанія «Бі-бі-сі» показала фільм «Третя світова війна: в командному пункті» (World War Three: Inside the War Room), сценарій якого описує вигаданий конфлікт між Росією і НАТО.

Ефір відбувся в середу ввечері. Сюжет фільму будується на тому, що після захоплення латвійського Даугавпілса проросійськими бойовиками і втручання американо-британської коаліції світ виявляється на межі масштабної ядерної війни.

Дія відбувається в командному пункті Збройних сил Великобританії. Конфлікт починається в Талліні (Естонія). Під час акції пам'яті радянських воїнів, загиблих під час Другої світової війни, на групу демонстрантів нападають кілька людей у масках і з естонськими прапорами. Потім хвилювання переходять в інші частини країни, а також до сусідньої Латвії. Росія звинувачує владу Естонії в тому, що вони ініціювали напади на активістів.

За словами авторів стрічки, сюжет повністю вигаданий, проте за основу були взяті події на сході України. Метою постановників було показати, як можуть розвиватися події в разі нової війни в Європі. Згідно з початкових титрів, в ході фільму було опитано безліч колишніх військових і експертів, які висловилися з приводу відповіді НАТО на можливу агресію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення