Bellingcat: на місці атаки на гумконвой у Сирії знайдено залишки російської бомби

 УНН

Експерти Bellingcat встановили, що на місці авіаудару по гуманітарній колоні ООН неподалік Алеппо у Сирії знайшли залишки боєприпасів російського виробництва

Експертно-журналістська група Bellingcat, яка займається незалежними розслідуваннями на базі відкритих джерел проаналізувала фотографії, зроблені для них на місці атаки представниками загону “Сирійської цивільної оборони”.

Експерти Bellingcat стверджують, що на оприлюднених фото видно уламки боєприпасу та місце, де бомба, імовірно, пробила дах будівлі. За їхніми словами, фотографії дозволяють однозначно ідентифікувати фрагмент боєприпасу як хвостову частину осколково-фугасної авіабомби ОФАБ-250-270.

ОФАБ-250-270 — це некеровані бомби радянського (російського) виробництва. Раніше було широко задокументовано застосування бомб цього типу як сирійською, так і російською авіацією під час повітряних ударів у Сирії, наголосили в Bellingcat. При цьому зазначається, що ці бомби не використовуються авіацією НАТО, зокрема безпілотниками типу Predator.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення