Бердянськ другу добу залишається без газу

Місто Бердянськ (Запорізька обл.) з 13 жовтня без газопостачання після планових робіт на магістральному газопроводі. Міська влада звернулася до СБУ та прокуратури з вимогою притягнути до відповідальності винних. Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в мерії Бердянська, газопостачання у місті припинилося ще 13 жовтня в результаті планових робіт по заміні заслінки на магістральному газопроводі, яке проводило підприємство "Харківтрансгаз".

"На час ремонту місцевого магістрального газопроводу для населення Бердянська був сформований запас. Однак через затримки при проведенні ремонтних робіт цих запасів не вистачило. В результаті система газопостачання виявилася завоздушена. Тепер, щоб подати газ, газовикам необхідно обійти всі квартири і будинки, а це справа не одного дня ", - зазначили в мерії.

У міському виконкомі Бердянська стверджують, що газівники перекладають провину на мешканців міста, які нібито не обмежили споживання газу в момент ремонт газопроводу.У той же час, члени комісії з питань надзвичайних ситуацій та техногенної безпеки міста відзначають, що ні вони, ні жителі Бердянська не бачили і не чули попередження.На даний момент в мерії Бердянська проводиться нарада з проблем з газопостачанням в курортному місті.

Влада Бердянська заявила, що звернулася до правоохоронних органів з вимогою притягнути до відповідальності винних. Мер Бердянська Олексій Бакай назвав відсутність газопостачання в місті диверсією.

"Я офіційно, як міський голова, звернувся до міської прокуратури та СБУ. Я вважаю, що це чистої води диверсією. Через недбальство вона зроблена чи ні - не нам міркувати. Нехай компетентні органи розберуться, і понесуть покарання винні. Щоб надалі це не допускалося . Я розумію, кому потрібна ця диверсія. Я думав, що приїде керівник Запорізького облгазу в Бердянськ, але він не приїхав", - сказав А.Бакай в четвер на нараді в мерії щодо проблеми газопостачання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення