Безхатченка, якого підлітки нібито мало не спалили живцем, рятують усім Житомиром

 СЕГОДНЯ

Випадок, який став черговим прикладом чуйності простих українців, днями стався в Житомирі – там усім світом рятують безхатченка, який постраждав під час пожежі.

Як розповів "Сегодня" місцевий активіст Владислав Паламарчук, нещодавно за нез'ясованих обставин обгорів бездомний чоловік, 58-річний Олександр Струков. І хоча НП сталася кілька місяців тому, про неї заговорили лише зараз. "Близько двох років тому шахраї відібрали у Струкова квартиру в Житомирі. Саша був змушений оселитися на вулиці і ночувати де доведеться. Природно, почав хворіти, – розповів нам Паламарчук. – Одного разу саморобна нічліжка, в якій він жив, загорілася. Навіть ходили чутки, що її підпалили місцеві хулігани заради забави, але не виключено, що мало місце необережне поводження з вогнем (в поліції Житомирської області нам повідомили, що такого факту по лінії 102 не проходило. – Авт.)".

Паламарчук каже, що через пожежу Струков сильно обгорів і його навіть лікували в місцевому опіковому центрі. "Але нещодавно рани, які було затягнулися, знову почали кровоточити, – каже активіст. – Після того як про його історію ми розповіли в соцмережах, почали телефонувати десятки людей – всі вони захотіли допомогти Саші, у якого немає ні будинку, ні рідних". За словами житомирських активістів, одні люди відгукнулися допомогти грошима, інші – збиралися купити бинти, вату, перекис водню і протиопікові мазі. За словами Владислава, Олександр зараз перебуває в притулку і оговтується від пережитого шоку.

Ми поспілкувалися з Олександром. "Немає ні хати, ні рідних, залишилися одні опіки, не кожна лікарня хоче мене брати на лікування", – з гіркотою сказав нам чоловік. До речі, погорілець уточнює, що травми отримав не з вини дітей, а нібито опинившись на пожежі в підвалі однієї з багатоповерхівок, намагаючись врятувати звідти інших людей.

За офіційними даними, в Україні близько 16 тисяч бездомних. За даними громадських діячів, мінімум кілька десятків тисяч! "Наприклад, в такому обласному центрі, як Чернівці, бездомних близько тисячі, – розповіла нам виконавчий директор однієї з громадських організацій Анастасія Берідзе. – Але є і великі міста: Київ, Дніпро, Львів... Навіть за мінімальними підрахунками можна зрозуміти, що кількість бездомних більша офіційних 16 тисяч. Від бездомних нам надходять скарги і на підлітків, і на дорослих громадян, що ті б'ють їх, знущаються морально. За нашою інформацією, кожен третій бездомний стає об'єктом знущань". З холодами число постояльців в притулках збільшиться вдвічі. "З кожним роком число бездомних збільшується, тенденції до зниження немає", – кажуть громадські активісти.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення