Бійці вільної Сирійської армії звинуватили Росію у брехні

 Reuters

Бійці вільної Сирійської армії (ВСА) звинуватила російську владу у брехні, повідомляє Reuters.

За словами повстанців, авіація РФ не допомагає їм у боях, а навпаки, заважає.

«Хтось намагається довести, що Росія надає логістичну допомогу Демократичним силам Сирії. Вона не пропонувала нам такої підтримки», — заявив Таляль Салу (Talal Salu), представник організації.

За його словами, російська авіація завдала удару по ісламістам угруповань «Ахрар аль-Шам» і «Джабхат ан-Нусра», коли з ними боролися Демократичні сили.

«Вони побачили скупчення сотень людей, для них це була хороша можливість для атаки, але домовленості з нами не було. Ні контактів, ні угод, ні взаємодії також не було», — резюмував Салу. Глава іншої групи, що входить у ВСА, Хасан Хадж Алі (Hassan Haj Ali) взагалі назвав Росію своїм ворогом.

«Сьогодні наш штаб в Джебель-Акраде був розбомблений росіянами, вчора наш штаб Алеппо на півночі теж був зруйнований ними. У мене десять поранених. Ось ваша російська підтримка», — заявив Алі.

Раніше 14 грудня прийшли повідомлення, що російська авиагруппировка в Сирії щодня завдає 30-40 ударів по терористах в інтересах загонів ССА, в минулому билися з офіційним Дамаском. Про це на брифінгу заявив начальник Генштабу ЗС РФ генерал армії Валерій Герасимов

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення