Бійців АТО першої хвилі збирають на військові навчання

 Depo

Військовослужбовців-резервістів збирають для військових навчань. Йдеться про учасників АТО, які вже мають бойовий досвід. Збори відбудуться на початку вересня повідомляє прес-служба оперативного командування "Захід".

Зокрема, в повідомленні прес-служби йдеться: "У вересні 2016 року в зоні відповідальності оперативного командування "Захід" проводитимуться збори з військовослужбовцями-резервістами, що мають бойовий досвід, отриманий під час проведення АТО на території Луганської та Донецької областей".

Також зазначається, що метою таких зборів є підтримання резервістів "у формі": "Зауважимо, що основним завданням військового резерву є підвищення та підтримання військової навченості громадян з метою виконання завдань по захисту держави на професійному рівні. Важливо не допустити втрати для Збройних Сил підготовлених військовослужбовців, які звільняються з військової служби і брали безпосередню участь у бойових діях, зберегти накопичений бойовий потенціал підрозділів, після їх звільнення".

Резервістам відшкодовують компенсацію за проїзд до місця проходження зборів та у зворотньому напрямку і здійснюють виплату добових (відповідно до військових звань). Також щорічно виплачується грошова винагорода у відповідності з військовим званням за результатами виконання програми підготовки.

У повідомленні прес-служби ОП "Захід" наголошується, що згідно рішення Президента України, потреби у проведенні сьомої хвилі часткової мобілізації немає. Адже наше військо переходить на контрактну службу, і більшу частину Збройних Сил України на даний час складають контрактники.

Щодо навчань, то переважно йдеться про демобілізованих учасників антитерористичної операції першої хвилі. Збори в основному відбуватимуться на Львівщині і триватимуть 12 днів. Відправка – другого вересня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення