Били по стінах арматурою: з'явилися деталі загибелі дітей під Черніговом

Підлітки, яких на смерть придавило бетонною стіною в Ніжині Чернігівської області, сказали батькам, що йдуть грати в футбол.

Відзначається, що четверо хлопчиків у віці 12-14 років сказали, що йдуть грати в футбол, в той час як насправді попрямували грати в недобудовану двоповерхову будівлю на околицю міста, - за радянських часів там хотіли облаштувати ветеринарну лікарню, проте, будівлю закинули.

На паркані будівлі були знаки, що попереджають про аварійний стан споруди, але, судячи з кількості графіті, - діти часто туди лазили.

Хлопчик, що вижив, розповів, що вони взяли арматуру і били стіни, спостерігаючи, як з них падає цегла. В один момент стався обвал бетонного перекриття. Школяр дивом встиг відскочити, в той час як його друзів придавило. Він намагався їм допомогти, але не зміг і побіг кликати дорослих на допомогу.

"Він був на півкроку від смерті - встиг відскочити", - кажуть бійці ДСНС.

За їх словами, щоб пробратися до хлопчиків, їм довелося випилювати і викорчовувати дерева, - будівля сильно заросла. Кілька годин зайняв розбір завалів.

Власниця земельної ділянки та недобудованої ветлікарні Ольга Гаркуша не відповідає на дзвінки і невідомо, де вона знаходиться.

Загиблих хлопчиків поховають у неділю, 8 липня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення