Били та намагалися "підставити": на Одещині судитимуть експравоохоронців за напад на голову сільради

Прокуратура передала до суду справу стосовно співробітників управління протидії злочинності в сфері економіки ГУМВС України в Одеській області, яких звинувачують одразу за трьома статтями, включаючи перевищення службових повноважень із застосуванням насильства і зброї.

Про це сьогодні повідомила прес-служба прокуратури Одеської області.

За даними відомства, в ході розслідування кримінальної виробництва оперуповноважені намагалися спровокувати голову однієї з сільрад Біляївського району на одержання неправомірної вигоди від місцевого жителя за надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами на території населеного пункту.

«Чиновник від грошей відмовився і спробував відвезти потенційного провокатора в місцеву прокуратуру, але йому завадив один з оперативників, застосувавши зброю для зупинки автомобіля і надалі заподіявши тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. Розуміючи, що за такі дії правоохоронці можуть понести кримінальну відповідальність, інший оперуповноважений знищив інформацію, яка фіксувала їх дії і склав завідомо неправдивий протокол про проведення слідчої дії», - відзначили в прокуратурі.

Екс-міліціонерів звинувачують у перевищенні службових повноважень, вчиненні службового підроблення, а також незаконні дії з комп'ютерною інформацією (ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення