Білий дім офіційно звинуватив Асада у хіматаці в Ідлібі (відео)

 Intermarium

Речник Білого дому звинуватив адміністрацію Обами в слабкості і нерішучості щодо Асада. Білий дім офіційно звинуватив режим Башара Асада в проведенні хімічної атаки в районі, підконтрольному опозиції, в сирійській провінції Ідліб, під час якої загинули та постраждали сотні людей, в тому числі цивільні й діти.

Про це заявив речник адміністрації Дональда Трампа Шон Спайсер

“Сьогоднішня хімічна атака в Сирії проти невинних людей, включаючи жінок і дітей, має бути засуджена й не може ігноруватися цивілізованим світом”, – заявив офіційний представник Білого дому.

Також Спайсер звинуватив адміністрацію попереднього президента в слабкості і нерішучості щодо Асада.

“Президент Обама заявляв у 2012 році, що підводить “червону риску” проти застосування хімічної зброї, однак потім нічого не зробив”, – заявив Спайсер.

Також хіматаку обговорять на засіданні Ради безпеки ООН 5 квітня.

Раніше активісти заявили, що випущеною речовиною був хлор, який не класифікований як хімічна зброя по конвенціям зброї. Інші активісти, у тому числі і британський лікар Шаджуль Іслам, сказав, що симптоми були характерні для газу зарину.

Зазначимо, сирійська опозиція звинуватила армію Башара Асада у скоєнні газової атаки. Своєю чергою, джерело в сирійської урядової армії заявило, що армія не застосовувала хімічну зброю зараз і ніколи в минулому.

Активісти та журналісти розміщують в Мережі фотографії з наслідками газової атаки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення