Біля берегів Оману атаковані танкери Норвегії та Японії: відомі подробиці

 СЕГОДНЯ

Слідом за нападом на чотири танкери у водах ОАЕ наприкінці минулого місяця в затоці Омана були атаковані ще два нафтові танкери – вранці і вдень 13 червня в районі були чутні вибухи.

Атаки зазнали нафтоналивне судно Front Altair, а також танкер Kokuka Courageous, яким володіє японська транспортна компанія Kunihana Sangyo, вони належать норвезькій компанії Frontline.

В результаті того, що сталося, на борту танкерів спалахнули пожежі, а норвезьке судно затонуло. На його борту перебували 23 особи – переважно громадяни Грузії, Росії та Філіппін.

Вони, як і близько двох десятків моряків-філіппінців, які перебували на борту японського судна, були евакуйовані екстреними службами Ірану. В цілому, в Тегерані повідомили про порятунок 44 осіб – їх направили в порт міста Джаськ.

Арабські ЗМІ пишуть, що причиною НП стала торпедна атака, відповідальність за яку ще не взяла жодна країна або терористичне угрупування.

Оманська затока є частиною головного нафтового водного маршруту планети – разом з Ормузькою протокою він з'єднує Перську затоку з Аравійським морем.

Як ми вже писали, те, що трапилося, призвело до стрибка вартості нафти. Зокрема, серпневі ф'ючерси на Brent подорожчали до 61,91 долара за барель, а ф'ючерси на WTI на липень – до 52,58 долара.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення