Біля берегів Румунії турецьке судно натрапило на міну: що відомо

 Суспільне

Турецьке вантажне судно Kafkametler 5 жовтня підірвалось на міні у Чорному морі біля узбережжя Румунії та зазнало незначних ушкоджень. Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

За інформацією британської компанії з безпеки морського судноплавства Ambrey, подія сталась о 9:20 за Гринвічем (12:20 за київським часом) за 11 морських миль на північ від румунського міста Суліна, поблизу входу в Сулінський канал. Після вибуху судно стало на якір, щоб оцінити наслідки пошкодження, і через декілька годин продовжило рух. Ніхто з екіпажу не травмувався.

Керівник турецької компанії Bosphorus Observer повідомив виданню, що інцидент стався із судном Kafkametler. Воно отримало незначні пошкодження.

У коментарі Суспільному речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук не підтвердив даний інцидент.

"Така інформація проходила, проте вона не підтверджується і ми її не підтверджуємо. Все там було оглянуто, ніяких пошкоджень не було, підриву не було, інформація не відповідає дійсності", - сказав Плетенчук.

Раніше стало відомо, що у вересні у Чорному морі на вантажному судні, яке перебувало неподалік берегів Румунії, стався вибух. Екіпаж заявив, що, на їхню думку, судно натрапило на міну, однак румунська влада не підтвердила причину вибуху.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення