Біля берегів Шотландії шукають російський підводний човен

 Лівий берег

Міжнародна військово-пошукова операція почалася біля берегів Шотландії після повідомлень про появу там російського підводного човна. Про це пише ВВС.

За даними видання, Великобританія відправила в регіон фрегат HMS Sutherland і підводний човен. Також до пошуків залучена патрульна авіація Франції та Канади, оскільки британські ВВС не мають такого типу літаків. Telegraph передає, що французький літак Atlantique 2 веде пошуки російського підводного човна в цьому районі вже 10 днів.

Офіційних підтверджень цієї інформації поки немає. Видання пишуть, що підводний човен бачили на північ від шотландських берегів.

На півночі Шотландії розташовується військово-морська база ядерного стримування Клайд, де розташовуються атомні ракетні підводні човни з ракетами Trident. У газеті стверджують, що поява російської субмарини може бути пов'язана зі спробами вести розвідувальну діяльність.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року військово-морські сили Швеції заявили, що ведуть пошук іноземного підводного човна у водах Стокгольмського архіпелагу, де раніше були відзначені ознаки "іноземної підводної діяльності".

Операція була масштабною: повітряний простір над частиною архіпелагу було закрито, а цивільним судам було заборонено наближатися до військових кораблів, задіяним у пошуках, ближче ніж на 10 кілометрів, а в цілому в операції брало участь близько 200 військовослужбовців.

Пошуки неопізнаної підводного човна тривали шість днів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення