Біля Львова згорів табір ромів: є дані про підпал

 Апостроф

У населеному пункті Рудне 9 травня згорів табір ромів. Український омбудсмен Людмила Денисова заявляє, що це був підпал.

"Згідно з повідомленнями, отриманими від громадських активістів 9 травня 2018 невідомими особами було спалено циганський табір, розташований поруч з смт Рудне Залізничного району м Львів. В результаті цього було знищено майно ромів, а самі жителі табору були змушені покинути поселення", - йдеться в повідомленні на сайті уповноваженої з прав людини.

Також Денисова висловила стурбованість у зв'язку з "тенденцією до збільшення кількості інцидентів на ґрунті нетерпимості по відношенню до представників ромської національної меншини" і заявила, що направила запит до керівництва Головного управління Національної поліції у Львівській області з проханням вжити заходів реагування за вказаними фактами, а також гарантувати публічну безпеку і порядок у смт Рудне.

У коментарії, речник Головного управління Нацполіції Львівської області Світлана Добровольська не підтвердила факт підпалу табору ромів. За її словами, у зведеннях поліції інформації про цей підпал немає. При цьому інформацію про пожежу підтвердили з ДСНС.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення