Біля Маріуполя на міні підірвалася вантажівка ЗСУ

 5 канал

За минулу добу бойовики відкривали вогонь 70 разів. Двічі ворог застосував важке озброєння – 82-мм міномети. Також відбулося одне бойове зіткнення сил АТО з противником. Про це розповів речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє ІАЦ РНБО.

"Неподалік Маріуполя вантажівка ЗСУ підірвалася на міні, внаслідок чого було поранено двох наших військовослужбовців. Більше втрат сили АТО за добу не понесли", - наголосив полковник Мотузяник.

Крім того, на Маріупольському напрямку ворог порушив режим тиші на схід від Красногорівки та Мар'їнки. В усіх випадках бойовики застосовували стрілецьку зброю. Речник уточнив, що на Луганському напрямку вчора було спокійно.

На Донецькому напрямку протягом доби ворог неодноразово обстрілював українські позиції на південь від Троїцького та Луганського, здебільшого у світлу пору доби. Також на цих рубежах відбувся короткий бій сил АТО з невеликою групою живої сили противника.

Дещо зросла активність ворога у Горлівській агломерації. Місця найбільшого напруження – Зайцеве, Майорськ, Новгородське. За словами речника штабу АТО, зокрема, саме в Зайцевому відбувся короткотривалий мінометний обстріл українських позицій. На інших ділянках фронту противник застосовував лише стрілецьку зброю та гранатомети різних систем. Аналогічна обстановка в Донецькому аеропорту. В Опитному також стався мінометний обстріл.

Дрібні провокації противника зафіксовано на всіх передових позиціях сил АТО.Речник штабу АТО підсумував, що "вчора обстановка на Сході України дещо загострилася – кількість ворожих обстрілів значно зросла". Крім того, вже у четвер "після опівночі противник порушив режим тиші щонайменше 18 разів".

Мотузяник підкреслив, що сили АТО повною мірою дотримуються Мінських домовленостей, тому вся відповідальність за активізацію бойових дій лежить на окупантах.

Окрім того, за даними ГУР МОУ, на окупованих територіях п'яні бойовики продовжують чинити злочини проти місцевого населення. Так, учора троє бойовиків зі складу бандформування "ДНР" здійснили напад на помешкання мирного мешканця з метою пограбування.

Наразі окупаційна адміністрація намагається приховати інформацію про цей злочин

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення