Біля МВС пройшов пікет проти призначення Паскала в Нацполіцію (фото)

 Лівий берег

Близько 100 активістів провели пікет у п'ятницю біля будівлі МВС, вимагаючи скасувати призначення Василя Паскала першим заступником голови Національної поліції.

Глава поліції Хатія Деканоїдзе прийняла представників пікетників і попросила надати будь-які докази злочинів або покриття злочинів Паскаль, якщо такі є.

Паскал з листопада 2011 року обіймав посаду заступника начальника Департаменту кримінальної міліції МВС, а з січня 2012 року - начальника Департаменту карного розшуку МВС України.

Сукупно Паскал більше одного року в період з 25 лютого 2010 року за 22 лютого 2014 займав ці посади і повинен був підпасти під люстрацію і не займати високі посади протягом 10 років.

Однак у грудні 2014 року він став заступником міністра внутрішніх справ. Окружний адмінсуд Києва визнав відсутність підстав для звільнення Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ відповідно до закону про очищення влади.

Департамент карного розшуку МВС, яким керував Паскал, звинувачують у переслідуванні евромайдановцев, у тому числі Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Самому Паскалу також приписують загрози притягнути до кримінальної відповідальності активістів Майдану.

МВС спростовує причетність Паскала до злочинів проти Майдану. Це було підтверджено Управлінням спецрозслідувань Генпрокуратури України.

Міністерство зазначає, що Паскал особисто очолював розкриття цілого ряду злочинів, скоєних під час Майдану, а саме - побиття журналістки Тетяни Чорновіл в грудні 2013 року, вбивство активіста Юрія Вербицького, викрадення активіста Ігоря Луценка, вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, викрадення вогнепальної зброї зі складів резерву МВС і передачу його "Тітушкам", вбивство активіста Сергієнко в Черкасах у квітні 2014 року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення