Білорусь звільнила українського журналіста Шаройка

 СЕГОДНЯ

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що український журналіст Павло Шаройко, засуджений за звинуваченням у шпигунстві, був звільнений і вже повернувся на батьківщину. Про це йдеться в повідомленні очільника держави в Twitter.

"Ще один український в'язень, журналіст Павло Шаройко, засуджений в Білорусі на вісім років, був помилуваний і вже вдома в Україні", – заявив Зеленський.

Як повідомлялося, 17 листопада 2017 року стало відомо, що в Мінську затримали українського журналіста Павла Шаройко. Його звинуватили у шпигунстві і заявили, що він є кадровим співробітником розвідки України. Пізніше з'явилися кадри з його допитом.

У свою чергу, представники Головного розвідувального управління Міноборони України підтвердили, що Шаройко працював у відомстві на посаді керівника прес-служби, і в 2009 році звільнився за станом здоров'я.

23 травня 2018 року суд Білорусі засудив українського журналіста Шаройка на вісім років. Напередодні Нового року журналіста перевели з СІЗО КДБ до Бобруйської виконавчої колонії №2. У КДБ Білорусі пояснили, за що український журналіст отримав вісім років в'язниці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення