Більша частина міста Сватове залишається без електро - і газопостачання

 Facebook

Станом на 15 год. відповідно до рішення штабу з ліквідації надзвичайної ситуації від газопостачання було відключено п’ять населених пунктів: м. Сватове, с. Петрівка, с. Меловатка, с. Рудовна, с. Мостки, які потрапляють у зону імовірного ураження (приблизний радіус 25 км), розповів глава ДСНС України на своїй сторінці у Facebook Микола Чечоткін

"У зоні ураження, в радіусі двох кілометрів у 80% будівель вибуховою хвилею вибито скло. Приблизно 70% міста залишилася без світла та водопостачання. Для відновлення водопостачання Державною службою України з надзвичайних ситуацій організовано залучення електростанцій потужністю 30 та 50 кВт. Місто Сватове умовно розподілено на 15 секторів, де працюють оперативні групи, до складу яких входять піротехніки ДСНС, МО, співробітники МВС, представники місцевих органів влади, які здійснюють обстеження території з метою виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, первинної оцінки руйнувань і пошкоджень будівель. Піротехнічними групами ДСНС України (6 піротехнічних розрахунків загальною кількістю 33 чол. та 12 од. техніки) організовано обстеження оперативних дільниць № 1,2,3,9,12,13,14.

Наразі оперативним штабом отримано 58 заявок щодо виявлення вибухонебезпечних предметів. Аварійно-рятувальні групи ДП «Мобільний рятувальний центр» у кількості 25 чол. та 6 од. техніки перебувають в готовності до проведення аварійно-рятувальних робіт.

Проведено засідання комісії техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було визначено основні завдання службам цивільного захисту щодо подальшої ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.Після обстеження секторів на наявність вибухонебезпечних предметів комунальними службами буде організовано обстеження подвір’їв з метою проведення орієнтовної оцінки щодо нанесених збитків.

Підрозділами ГУ ДСНС у Луганській області організовано підвезення води для заправки пожежного танку Міноборони, які працюють на території складу. Всього до ліквідації надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 300 чол. особового складу та 75 одиниці техніки.На місті події працює оперативна група ДСНС на чолі з першим заступником Голови ДСНС України Олегом Мельчуцьким,"-написав Микола Чочоткін

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення