Більше 50 британок у 2015 році вирушили до екстремістів в Сирію

 Associated Press

Співробітники контртерористичного підрозділу поліції Сполученого Королівства стурбовані зростанням числа британок, які покинули країну і поїхали в Сирію для проживання на підконтрольних ісламістам територіях. Як повідомляє агентство Press Association з посиланням на дані поліції, за підсумками минулого року 56 жінок вирушили в охоплену війною Сирії

"Ми глибоко стурбовані кількістю дівчат і молодих жінок, а також сімей, які прийняли рішення відправитися до Сирії, незважаючи на небезпеку, з якою вони можуть зіткнутися після прибуття", - сказала представник поліції Хелен Болл.

Один з найгучніших випадків, коли піддані британської корони вирішили залишити країну, стався в лютому 2015 року. Дві дівчини 15 і 16 років зі східного Лондона, де переважно проживають вихідці з країн Близького Сходу, вирушили до Сирії, і, імовірно, вийшли заміж за бойовиків терористичної угруповання "Ісламська держава" .

За даними МВС Великобританії, близько 750 підданих, які сповідують іслам, вирушили в Ірак і Сирію з тим, щоб приєднатися до ІД. Під вплив радикальних проповідників все частіше потрапляють підлітки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення