Більше половини українців незадоволені змінами в країні

66% вважають, що ситуація в країні розвивається в неправильному напрямку і тільки 16,7% - що в правильному.Про це свідчать дані дослідження соціологічної служби Центру Разумкова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Опитування проводилося в рамках моніторингу ставлення громадян до реформ в Україні та стосувалося оцінки ситуації в країні та перспектив її розвитку в найближчому майбутньому. За даними опитування, цей показник практично не змінювався протягом 2015 року.Ці результати приблизно такі ж, як і в 2013 році, але частка тих, хто вважає, що ситуація в країні розвивається в правильному напрямку, зараз істотно менше, ніж було відразу після зміни влади в Україні (у березні 2014 роки) – тоді вона склала 32,3%.18,7% респондентів дотримуються думки, що Україна здатна подолати існуючі проблеми і труднощі в протягом найближчих декількох років, 43,6% – у більш віддаленій перспективі, 22% – взагалі не здатна подолати.

Тільки 6,9% опитаних вважають, що в поточному році економічна криза закінчиться і почнеться економічне зростання, 23,1% – що криза перестане поглиблюватися, але економіка до кінця року буде в стані застою, 33,8% – що економічна криза буде поглиблюватися , але катастрофічних наслідків не буде, 23,1% – що станеться колапс економіки.

Дослідження проведене з 12 по 19 вересня. Було опитано 2008 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення