Більшість проваджень проти Януковича призупинені - адвокат

Процес розслідування справ проти Віктора Януковича призупинено. Як розповів у інтерв’ю "Главкому" адвокат екс-президента, партнер адвокатського об’єднання Aver Lex Віталій Сердюк, Янукович має намір ініціювати передачу розслідування справи Майдану в міжнародні судові інстанції, де і буде встановлена істина, оскільки вплив українських політиків на процес буде зведений до мінімуму.

"Більшість проваджень проти Януковича, в тому числі, по Майдану, призупинені. Зараз захист активно працює над відновленням розслідування і самостійним збором доказової бази, яка повністю спростовує офіційну позицію слідства", - розповідає Сердюк.

За словами адвоката, захист наполягає на якнайшвидшій передачі в суд справи по Майдану, що дозволить Януковичу відкрито представити всім громадянам України реальну версію подій трагедії, що сталася на Майдані.

"Ми сподіваємося, що цей процес буде максимально публічним, і всі його учасники, включаючи потерпілих, зможуть самостійно дати оцінку і зрозуміти, хто повинен нести відповідальність за те, що трапилося в Україні", - підкреслює Сердюк.

Він також зазначив, що Янукович на сьогоднішній день є для чинної влади найменш бажаним свідком.

"Слідчі ГПУ вже давно стали заручниками українських політиків і не можуть почати розслідувати іншу версію подій, окрім тої, що раніше була озвучена генеральними прокурорами і чинним президентом. Відповідно, отримавши від Віктора Федоровича свідчення, слідчі повинні були б відпрацювати абсолютно іншу картину того, що сталося, чого їм, звісно, не буде дозволено згори", - пояснює адвокат і нагадує, що представники української прокуратури не виявляли бажання щодо проведення особистого допиту з Януковичем на території РФ. .

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення