"Битва буде складною": пандемія коронавірусу триватиме 6 місяців (відео)

Директор і професор Центру досліджень і політики в області інфекційних захворювань в Університеті Міннесоти, який передбачив поширення COVID-19, Майкл Остерхольм заявив, що пандемія триватиме ще півроку.

Остерхольм в інтерв'ю американському телеведучому Джо Рогань, попередив, що пандемія принесе ще багато страждань. Людство, за його прогнозами, чекають шість місяців запеклої боротьби з коронавірусом.

"Якщо порівнювати COVID-19 з найгіршим сезоном грипу з точки зору смертності, то наслідки коронавіруса будуть в 10-15 разів важче", - пояснив Остерхольм.

Експерт зізнався, що недуга поширюється, в основному, що не контактним шляхом, а саме повітряно-крапельним, він потрапляє в легені при вдиханні повітря. Тому, експерт вважає, що єдиним ефективним методом захисту було б не використання медичних масок, а респіраторів, але в світі їх - дефіцит.

"Зупинити поширення вірусу, це як намагатися зупинити вітер. У нас це ніколи не виходило, крім випадків коли є вакцина, але у нас її поки немає. Заразитися вірусом можна в публічних місцях, і в групі ризику люди від 55 років, і ті, у кого є великі проблеми зі здоров'ям ", - говорить експерт.

Тому, зазначив Остерхолм, не залишається нічого іншого, як просто дочекатися, поки пандемія піде на спад сама собою.

"Діти дійсно майже не схильні до вірусу, однак не варто втрачати пильності. Як уже вірно повідомлялося, особливу обережність слід проявляти особам старше 55 років", - зазначив учений.

В кінці інтерв'ю експерт закликав людей набратися терпіння і почекати, поки фахівці знайдуть вакцину проти коронавіруса.

"Битва буде складною, але ми переможемо", - оптимістично закінчив Майкл Остерхольм.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення