Біженці можуть стати "живим товаром" - ООН

 УНН

Збройні конфлікти і гуманітарні кризи привели до зростання потоків біженців і мігрантів, які є легкою здобиччю для торгівців “живим товаром”, заявив представник Управління ООН з наркотиків і злочинності Джон Брандолін

“Згідно з новою доповіддю ООН, яка буде представлена в листопаді, 60% жертв торгівлі людьми — іноземці, які приїхали в країну, де були скоєні злочини. Велика частина з них — мігранти,” — заявив представник Управління ООН з наркотиків і злочинності Д.Брандоліні на засіданні, присвяченому підготовці глобального договору про міграцію та заходам по боротьбі з торгівлею людьми.

“В країнах Європи, Азії та Близького Сходу серед жертв торгівлі людьми зростає число осіб з Сирії, Іраку та Сомалі, 79% з них — жінки і діти. Найбільш уразливі діти, які біжать в пошуках притулку без супроводу дорослих,” — додав Д.Брандоліні.

Нагадаємо, що Генеральна Асамблея ООН ухвалила декларацію щодо біженців і мігрантів. Документ, що отримав назву Нью-Йоркської декларації

“В Нью-Йоркській декларації про біженців і мігрантів, прийнятій 19 вересня цього року, держави пообіцяли до 2018 року розробити глобальний договір про безпечну, впорядковану і врегульовану міграцію,” — нагадав він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення