Біженці почали залишати Австрію

 The Local

Біженці з Косово, Іраку і Афганістану почали залишати Австрію з-за того, що їх очікування в цій країні не виправдалися. За словами мігрантів, вони думали, що догляд за ними буде організований на більш високому рівні, а процес отримання статусу біженця виявиться простіше. Про це у вівторок, 15 грудня, пише The Local.

Представник благодійної організації Caritas Мартін Гантнер (Martin Gantner) пояснив, що деякі приїжджі повертаються додому через страх «депортації і приниження», інші сумують за своїми сім'ями, а частина з них мала інші уявлення про Австрії та Європі в цілому.

«Тут так багато невизначеності для них, багато біженці травмовані і потребують почуття безпеки», — додав він. За інформацією The Local, це підтверджують і дані міністерства внутрішніх справ країни. Так, в період з січня по листопад поточного року Австрію добровільно покинули близько 1,1 тисячі чоловык з Косово, 530 іракців і 120 афганців. Для порівняння, у 2014 році на батьківщину перебралися тільки двоє вихідців з Іраку, дев'ять з Афганістану і один з Ірану

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення