Блаттера та Платіні оштрафували на 120 тис євро

 Lenta.ru

Арбітражна палата комітету з етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) відсторонила на вісім років від футбольної діяльності президента організації Йозефа Блаттера і главу Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні. Про це повідомляє офіційний сайт ФІФА.

Блаттер також оштрафований на 50 тисяч швейцарських франків (46 тисяч євро), Платіні — на 80 тисяч (74 тисячі євро).

Звинувачення в корупції з Блаттера і Платіні були зняті, але вони визнані винними в інших порушеннях пунктів кодексу етики ФІФА.

Серед них — пропозиція і прийняття подарунків, конфлікт інтересів, лояльність, загальні правила поведінки. Чиновники тепер мають право подати апеляцію в Спортивний арбітражний суд (CAS).

На початку жовтня комітет з етики ФІФА ухвалив рішення про відсторонення Блаттера і Платіні від займаних ними посад і будь-якої футбольної діяльності на 90 днів.

Підставою для цього рішення став переклад швейцарцем платежу в розмірі 2 мільйонів швейцарських франків (1,8 мільйона євро) з коштів ФІФА на рахунку француза в 2011 році.

Перед рішенням комітету з етики Платіні подав заявку на участь у виборах президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА), які заплановані на 26 лютого 2016 року.

Пізніше виборчком заявив, що не буде розглядати кандидатуру француза до зняття всіх санкцій.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення