Блокада ДНР і ЛНР принесла несподіваний результат

 РЕАЛ

За даними прес-центру АТО, терористи продовжують посилати бійцям ВСУ СМС, зокрема з пропозицією ... високооплачуваної роботи; але не пишуть, якої саме. Швидше за все, розраховують заманити нових полонених. А якщо раптом ні? Спробуємо, жартома розглянути інші варіанти.

У бойовиків зараз зарплата не висока, в рази, якщо не десятки разів менше, ніж рік тому – найманці масово звалюють. Можливо, ворог намагається зробити з бійців АТО шпигунів і інформаторів. Але, швидше за все, найбільш вигідно налагодити контрабандні потоки або спільний дерибан якихось цінних об'єктів. Хоча для цього широку СМС-розсилку проводити не треба...

Українські прикордонники, які стоять на передовій під Маріуполем, стали спостерігати, як їх командир вивозить з Павлопольського водосховища, що є, до речі, лінією розмежування, метал на брухт:

«Виявилося, що ми зупинили заступника начальника Донецького прикордонного загону підполковника Щесняка, який їхав на джипі і супроводжував цю колону. У машинах були порізані труби».

Возять метал під дахом того самого підполковника з весни: «Фура здатна перевезти до 20 тон металу. Якщо той ішов на металобрухт, то це 3 гривні за кілограм, а отже – 60 тисяч гривень за одну ходку... Трубопровід був повністю розкопаний. Частина труб вже вивезена, ще частина чекала своєї відправлення».

Розмах порізки та вивезення об'єкта, що стоїть на лінії розмежування, змушує замислитися, чому протиборча сторона не заважала ділкам обстрілом або вилазками своїх ДРГ?

Розголос в ЗМІ врятувала від розправи «оборзівших» прикордонників і змусила шифруватися штабних офіцерів ДПС, проводити службове розслідування і т. д. Підполковник поки відсторонений від виконання обов'язків. Міліція Волновахи відкрила провадження за крадіжку. Але краще б справу передали СБУ – там зараз, схоже, реально конкретно риють проти корупціонерів та злодіїв у погонах (якщо не шкодують своїх високопоставлених офіцерів, з чого б їм цяцькатися з підполковником іншої структури?).

Між тим, гучних затримань контрабанди в "ЛНР" і "ДНР" все менше: поставляли відбили охоту, трапляється переважно ризикована і зухвала дрібниця. Наприклад, на КПП Костянтинівка зведена група виявила в тепловозі, що йде в ДНР, продуктів харчування на 200 тисяч гривень. В легковий позашляховик, марно намагався об'їхати КПП біля Березового південь від Донецька, господар примудрився втиснути майже тонну м'яса. У Кодими північніше Горлівки з трохи більшою партією м'яса (на 150 тисяч гривень) попався вантажівка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення