Блокада ДНР-ЛНР породила сталкерів

 РЕАЛ

За даними ГУ МВС у Луганській області, у Станиці Луганській на вулиці Донецькій (південна частина селища, поблизу від траси та мосту на Луганськ) на невідомому вибуховий пристрої підірвалися і померли на місці дві жінки — луганчанки 1960 та 1976 року народження.

У свою чергу губернатор Георгій Лою за підсумками інциденту залишив у соцмережах запис: «Підриви на розтяжках... Як відкрити перехід?»

Пристрасті з приводу відкриття пішохідного переходу по мосту через Сіверський Донець між Луганськом і Станицею вирують вже давно. Жителі Станиці домагаються вільного допуску Луганськ, оскільки там їх робочі місця і ринки збуту сільгосппродукції.

Однак цей район дуже небезпечний з військової точки зору: український лівий берег дуже низький, правий ЛНРовский високий – терористам дуже легко і зручно обстрілювати нашу територію. Крім того, в лісисто-болотистій місцевості, що розкинулася переважно на українській території, привілля для ворожих ДРГ.

Епізодично наші військові пропускали через перехід в обох напрямках тільки жінок. А Георгій Лою заявив: «Пункт пропуску в Станиці Луганській відкриється тільки тоді, коли військові переконаються в тому, що там безпечно». Але навіть після цього пропускати всіх підряд ніхто не буде: «Із 60 людей, які там зібралися, пропуски були тільки у 5-ти чоловік. Я нагадую, що пункт пропуску в Станиці буде працювати за загальноприйнятими правилами і пропуски повинні бути у всіх».

У той же час «Інформатор» повідомляє, що місцеві провідники-сталкери проводять бажаючих з Луганська в Станицю обхідними маршрутами серед розтяжок і мінних полів всього за 200 гривень з людини. Екстрим користується попитом: «Дорога ризикована. Багато розтяжок. Але люди ходять».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення