Bloomberg: Росія не готова до нового шоку на нафтовому ринку

 Bloomberg

Більшість опитаних агентством Bloomberg експертів сказали, що Росія не готова до нового шоку на нафтовому ринку. Серед основних загроз для російської економіки в опублікованому в понеділок, 30 листопада, тексті також назвали геополітичну ситуацію та бюджетну стабільність.

70% експертів визнали, що Росія не готова до нового шоку на нафтовому ринку. Також більшість опитаних вважають, що саме низька ціна на нафту є однією з головних загроз для російської економіки.

12% опитаних вважають, що основна загроза — стабільність бюджету, менше 5% назвали високий рівень інфляції, стільки ж експертів вважають загрозою і геополітичну ситуацію.

55% впевнені, що геополітична ситуація входить у топ трьох ризиків для економіки. Також загрозу побачили в курсі рубля і в тероризмі.

«Якщо ціни на нафту впадуть і залишаться на низькому рівні, то ризики фіскальної і фінансової дестабілізації значно збільшаться», — розповів агентству аналітик «Промсвязьбанка» Сергій Наркевич.

Економіст німецького Berenberg Bank Вольф-Фабіан Хангерланд впевнений, що тільки скасування санкцій щодо Росії поверне зростання російського ВВП. До 12:56 за московським часом січневий ф'ючерс Brent на міжконтинентальній біржі ICE торгувався на позначці в 44,77 долара.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення