Блукав з опіками на згарищі: у Чорнобилі врятували коня Пржевальського (відео)

Лісники виявили на згарищі кинуте маленьке лоша - конячку Пржевальського, яке бродило саме, та потребувало оперативної допомоги ветеринарів.

Двотижневого малюка вдалося швидко і безперешкодно перевезти через КПП, а потім його забрали волонтери-зоозахисники, які нещодавно прибули в заповідник, щоб допомогти тваринам.

Після цього крихітку-пржевальця відвезли в притулок для диких тварин при кінно-спортивному клубі "Магнат" під Києвом, розповіли в Радіаційно-екологічному біосферному заповіднику в зоні відчуження на сторінці в Facebook.

"Фахівці Притулку помітили в нього опіки від блукання згарищем. Ще в нього виявились коліки… Тобто, лошатку доведеться поправляти здоров’я з новими батьками. Сподіваємось, у нього все буде добре", - йдеться в повідомленні.

У Притулку для диких тварин розповіли в Facebook, що для нового мешканця замовили дороге, необхідне спеціальне молоко.

"Ветеринари роблять все, що можуть. Вона дуже крихітна - менш як місяць від роду... Просимо підтримати нас! Це червонокнижна конячка, але головне - це дитина і вона шукає в нас батьків і турботу", - звернулися вони до небайдужих, які бажають надати допомогу потерпілій від пожеж під Чорнобилем рідкісній тварині.

Додамо, що в Чорнобильському біосферному заповіднику розповіли, що попередньо внаслідок пожеж у зоні відчуження жоден кінь Пржевальського не загинув.

"Великі тварини та птахи, як правило, уникають вогню, завдяки переміщенню. Тварини малого та середнього розміру - амфібії, рептилії, мишоподібні гризуни - перебувають у зоні ризику. Вони не можуть швидко втекти від вогню та задимлення", - розповіли фахівці заповідника.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення