Boeing виплатить $100 млн сім'ям жертв літака-вбивці

 Depo

Авіабудівна компанія Boeing пообіцяла виплатити 100 мільйонів доларів протягом кількох років сім'ям загиблих і постраждалим під час двох авіакатастроф літаків 737 Max

"Boeing просить вибачення за трагічну втрату життів в обох аваріях, ми роками пам'ятатимемо про ці втрачені життя", – сказав генеральний директор Boeing Денніс Муйленбург.

У компанії заявили, що частина грошей піде на витрати на проживання і на подолання труднощів, яких зазнали сім'ї загиблих.

Представники Boeing також висловили намір співпацювати з місцевими урядами та неурядовими організаціями для "забезпечення витрат на життя" та стимулювання економічного розвитку в регіонах, які постраждали від аварій літаків, що належали авіакомпаніям Ethiopian Airlines і Lion Air.

Раніше Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) виявило новий дефект у програмному забезпеченні моделі літака Boeing 737 MAX, який може становити потенційний ризик для безпеки. Компанія має усунути цей недолік. Заборону на експлуатацію цієї моделі Boeing скасують, коли її буде визнано безпечною.

Довідка: 29 жовтня, пасажирський літак Boeing 737 індонезійських авіаліній Lion Air Boeing 737 зник із радарів.

Згодом в Індонезії рятувальники знайшли уламки літака.

На борту літака перебували 189 людей - ніхто не вижив. Повідомлялося також, що на борту літака перебували 20 чиновників.

10 березня в Ефіопії незабаром після зльоту з аеропорту міста Аддіс-Абеба сталася аварія пасажирського літака Boeing 737 компанії Ethiopian Airlines, що прямував до Кенії. В результаті всі 149 пасажирів і вісім членів екіпажу загинули.

В авіакомпанії заявили, що пілоти літака повідомили про "труднощі" і запитували дозвіл на посадку в аеропорту вильоту. За даними ЗМІ, "Боїнг" аномально стрімко набирав швидкість під час злету.

Більшість країн світу заборонили експлуатацію Boeing 737 MAX до закінчення розслідування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення