Бої в Авдіївці – це черговий "сигнал" окупанта, – Портников

 Главред

Завдяки загостренню в Авдіївській промзоні Володимир Путін хоче торгуватися з Дональдом Трампом.

Таку думку висловив у своїй статті журналіст Віталій Портников.

"Звичайно ж, поїздка Порошенка у Берлін і нове загострення – це зовсім не збіг. Це – черговий "сигнал" окупанта, Володимира Путіна. Якщо сьогодні укладуть "угоду" за рахунок українців, то завтра – за рахунок всіх інших", – вважає він.

За словами Портникова, глава Кремля помітив, як останні кілька тижнів західні лідери значно впевненіше і жорсткіше підтримують Україну, ніж до вступу Дональда Трампа на посаду нового президента США.

Зокрема, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Ангела Меркель наполягають на тому, що санкції з Росії не можуть бути скасовані до повної реалізації Мінських угод.

"Путіну важливо довести, що європейці не можуть врегулювати українську кризу і "викурити" його з окупованих територій за допомогою Мінського процесу і санкцій. Загострення в Авдіївці прочитується дуже просто: "європейці ні на що не здатні, українці теж, тиснути на нас не треба, можемо відповісти і знову почати вбивати українців. Нехай втрутяться американці і укладуть з нами "угоду". Ми розповімо, що нам потрібно. Торгуватися будемо з Трампом", – пише журналіст.

Віталій Портников додав, що протистояти діям і бажанням Кремля можна тільки за допомогою європейської солідарності і української готовності захищати країну від окупантів.

"Не можна допустити, щоб хто-небудь укладав "угоди" за наш рахунок. І це - не тільки в наших інтересах, але і в інтересах усієї Європи. Тому що якщо сьогодні укладуть "угоду" за рахунок українців, то завтра – за рахунок всіх інших",– наголосив він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення