Бойові дії на рівні серпня 2015 року. Карта АТО

 Inforesist.org

Обстановка в районі проведення АТО продовжує погіршуватися. Противник активно застосовує важке озброєння на всіх напрямках. Мова йде про 82-мм і 120-мм мінометах, 122-мм і 152-мм гармат. За підрахунками штабу, вчора по наших позиціях було випущено більше 300 мінометних мін і більш 160 снарядів. Також активно стріляють ворожі снайпери. З упевненістю можна говорити, що бойові дії ведуться на рівні серпня 2015 року.

За минулу добу в результаті бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 11 – отримали поранення. Про це повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Вчора бойові дії велися тільки в Попаснянському районі. По лінії фронту пройшов ряд мінометних та артилерійських обстрілів з боку НЗФ. Зазначимо, що ворожі батареї мінометів і 122-мм знарядь розгорнуті в сусідньому с. Калиново, а 152-мм гармати – в Горлівці, що більш, ніж в 20 км від місця падіння снарядів. Така тактика стрільби свідчить про бажання окупантів приховати факти кричущого порушення Мінських домовленостей: оскільки вогонь ведеться паралельно лінії фронту і в темний час доби з великої відстані. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 8 ворожих обстрілу, в тому числі 6 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Ситуація складна. По всьому фронту від Погоди до Донецького аеропорту тривають ворожі обстріли з застосуванням всього наявного озброєння, крім РСЗВ. В основному окупанти стріляють в темний час доби. Зазначимо, що ворог часто застосовує артилерію для стрільби по наших позиціях на другій лінії оборони і тилу. Основні гарячі точки: передмістя Горлівки, авдіївська промзона, район Пісок. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 22 ворожих обстрілу, причому майже всі з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Також тривають ворожі обстріли по всьому фронту. Зокрема, противник застосовував міномети в Тарамчуке і на ділянці фронту Талаківка – Широкіно. Ворожі снайпери кілька разів відкривали вогонь в Мар'їнці. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілу, в тому числі 5 – з важкого озброєння.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення