Бойовик «ЛНР» з Дагестану надумав балотуватися в Держдуму РФ

 Новое Время

На виборах у Державну думу Росії вперше зареєструвався бойовик проросійської терористичної організації «ЛНР» Олег Мельников, який воював проти сил АТО на Донбасі, пише nv.ua.

За словами терориста, він балотується в російський парламент по Північному одномандатному округу Дагестану №10, передає Газете.гu, у розпорядженні якої є також постанова дагестанського виборчкому про відкриття виборчого рахунку кандидата.

Як повідомляє видання, в 2014 році Мельников відправився воювати на схід України, де, за його словами, командував обороною Семенівки.

При цьому наголошується, що в тому ж році росіянин був затриманий по «Болотній справі». Так, його підозрювали в причетності до безладів в Москві 6 травня 2013 року, однак пізніше Мельников був амністований.

У той же час політолог Олексій Макаркін вважає, що участь в боях проти української армії навряд чи допоможе терористові у передвиборній кампанії.

«У Дагестані кланова система. Якщо він отримає підтримку з боку впливових гравців, то може пройти в Держдуму. Але якщо Мельников, що більш ймовірно, зіткнеться з кимось серйозним, то почнуться проблеми... Зараз суспільство в стані депресії, ентузіазм 2014 року пішов, і нових успіхів на українському напрямку немає. Та й по телевізору про Донецьку і Луганську говорять все менше, а все більше і більше про неприпустимість революції та українського сценарію», - вважає він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення