Бойовики атакували лазерною зброєю – втратив зір прикордонник

 Fakty.ua

Український прикордонник у районі ООС отримав травму сітківки очей від невідомого спалаху з непідконтрольної території.

Український прикордонник у районі Мар’їнки отримав лазерний опік сітківки ока в результаті спалаху невідомого походження на тимчасово непідконтрольній Києву території Донбасу, повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

– Вчора близько 17-ї години прикордонник Краматорського загону, який виконував завдання у складі ООС, під час спостереження в оптичний прилад в районі Мар’їнки отримав травму сітківки ока в результаті спалаху невідомого походження. Джерело спалаху розташовувалося на території, тимчасово окупованій російсько-терористичними військами, – написав Слободян на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок вранці.

За його словами, військовослужбовця госпіталізовано з попереднім діагнозом “лазерний опік сітківки ока”.

– Втрата зору за оцінками лікарів становить 80%, – вказав Слободян.

Нагадаємо, це вже 5 випадок, коли українські прикордонники з зоні ООС отримують ушкодження органів зору внаслідок використання російсько-терористичними військами лазерної зброї.

У 2016 році в районі КПВВ Мар’їнка троє прикордонників отримали важкі травми зору, коли вели спостереження в бінокль і монокль. У квітні 2017 ще один військовослужбовець був поранений з лазерного пристрою.

Лазерну зброю в місцях бойових дій заборонено використовувати відповідно до Додаткового протоколу IV Конвенції про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що завдають надмірних ушкоджень або мають невибіркову дію

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення