Бойовики "ДНР" через перерозподіл ринку - на межі збройного конфлікту

Продовжують фіксуватися конфлікти між бойовиками окремих бандформувань «ДНР» на ґрунті розподілу сфер впливу. Про це йдеться на сторінці у Фейсбук координатора групи Інформаційний Спротив Дмитра Тимчука.

"Один із впливових ватажків «ДНР», він же «міністр доходів і зборів ДНР» Олександр Тимофєєв («Ташкент») передав в управління якомусь ватажку бойовиків (за попередніми даними - Дашкину О. В., бандформування «Кальміус») птахофабрику, розташовану в районі н. п. Шахтарськ. Це рішення викликало обурення з боку «абхазів» (бандформування «Пятнашка»), у сферу «економічних інтересів» яких входить цей населений пункт, і які претендували на вказане підприємство. У «МГБ ДНР» А. Тимофеєва попередили, що реалізація його рішення може викликати збройний конфлікт між бойовиками двох бандформувань.

З початку 2017 року фіксуються ускладнення процедури перетину жителями «ДНР» державного кордону України і РФ в зоні пункту пропуску «Успенка» під час виїзду в Росію. Очікування можливості виїхати в РФ на даній ділянці займає 10-12 годин. Подібне тривале простоювання в чергах викликано посиленням процедури перевірки документів і транспорту співробітниками прикордонної служби ФСБ РФ. Зокрема, російська сторона в масі випадків відмовляється визнавати документи, видані «ДНР», вказуючи, що в'їзд можливий тільки за українським документам. Крім того, додаткові перевірки проводять російські кінологи. Також на утворення черг впливає збільшення кількості спекулянтів з «ДНР», які регулярно виїжджають в РФ. В цих умовах жителі «ДНР» почали віддавати перевагу перетину держкордону України з РФ в межах пунктів пропуску, підконтрольних Україні (північ Луганської обл. та Харківська область,), для чого вони попередньо змушені перетинати КППВВ на лінії розмежування.

З метою мотивації жителів окупованих районів Донецької області до отримання паспорта ДНР», керівництво «ДНР» поширює інформацію про те, що при видачі нових документів паспорт громадянина України (якщо він був у власника) не вилучається і ніяких відміток в ньому про видачу «паспорта ДНР» не проводиться. Це рішення викликане масовими відмовами місцевих жителів від отримання паспортів ДНР» з-за побоювань щодо вилучення українських паспортів.

Протягом 2016 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) було направлено 230 позовів від громадян окупованих районів Донецької області («ДНР»), постраждалих від «військової агресії України». Всього за період з червня 2014 року по теперішній час в ЄСПЛ направлено близько 850 таких позовів від жителів «ДНР»,-розповів Тимчук.

За інформацією Інформаційного Спротива, ватажок «ДНР» А. Захарченко продовжує спроби взяти під контроль максимально можлива кількість фінансових потоків в «республіці» - в основному під вивіскою «націоналізації». Так, з 140 торгових ринків, розташованих в «ДНР», 59 уже «перейшли» у державну власність» псевдореспублики. 32 з них розташовані в Донецьку

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення